Blog > Komentarze do wpisu

Kotlety w sosie pomidorowo-śliwkowym*

0.5 kg mięsa mielonego ,
2 jajka,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie,
3 ząbki czosnku,
bułka tarta,
ciepła woda.
mały koncentrat pomidorowy ,
4 łyż. powideł śliwkowych,
kostka rosołowa,
woda.

Wyrobić mięso mielone
z przyprawami i jajkami.
Dosypać bułki tartej,wlać trochę wody-wyrobić.
Formować owalne kotlety-układać na blaszce.
Podlać wodą-tyle aby sięgała mniej więcej-do 1/3 wysokości kotletów.
Rozkruszyć kostkę rosołową -posypać potrawę.
Wstawić do gorącego piekarnika.
Po podpieczeniu-ok.15 minut-dodać koncentrat -rozmieszać.
Dodać powidła.
Podpiec aż sos się zagęści-ewentualnie doprawić.
W czasie pieczenia -kotlety obracać-aby równomiernie się zrumieniły.

Powidła śliwkowe i sos pomidorowy to naprawdę b.smaczne połączenie!
I napiszę to kolejny raz-warto kombinować -tworząc coraz to nowe smaki....;)

środa, 06 lutego 2008, agnieshia

Polecane wpisy

  • Miodowe Żeberka

    Przygotowane trochę mniej tradycyjnie i wzbogacone miodem- co zapewnia słodki karmelowy posmak upieczonego mięsa, a jednocześnie piękny kolor. żeberka, olej-ok.

  • Żołądki drobiowe a'la flaczki

    Polecam osobom,które tak jak ja nie lubią prawdziwych flaczków;/ Te fałszywe są naprawdę pycha,a i podejrzewam , że jak gościom nie powiecie z czego ta zupa ,to

  • Drobiowe serduszka smażone na maśle.

    ...czyli pochwała prostoty! Wiem,że wiele osób mimo tej pochwały,nie da się przekonać do jedzenia podrobów-ale osobom otwartym na nowe smaki polecam! A tak z in

script type="text/javascript" src="/resource/blox.archiwum.js"> .off, .on { display: block; padding-right: 4px; cursor: pointer; } .off { background: url('/resource/2off.png') center right no-repeat; } .on { background: url('/resource/2on.png') center right no-repeat; } Durszlak.pl