Blog > Komentarze do wpisu

Ryba na super-prosty sposób

4 filety rybne(mintaj,dorsz),
sól,
pieprz,
olej,
mąka,
średni por,
marchew,
zioła prowansalskie,
łyzeczka masła,
1/2 małej śmietanki,
15 dag żółtego sera.

Na rozgrzany olej -wrzucić pokrojony w krążki por.
Dodać startą marchewkę-przesmazyć razem.
Filety rybne doprawić,oprószyć mąką.
Zsunąć por i marchewkę na brzeg patelni.
Na spodzie ułożyć rybę,
podsmażyć,obrócić,przysypać z wierzchu przesmażonym porem z marchewką.
Posypać ziołami.
Dodać masło i śmietankę.Poddusić .
Posypać startym serem-przykryć patelnię ,aż ser się rozpuści.
Podawać natychmiast.
Można posypać świeżą zieleniną.

piątek, 01 lutego 2008, agnieshia

Polecane wpisy

  • Paczuszki z Tilapią*

    Kupiłam filety z tilapii-bardzo smaczna rybka ,polecam;))) -a w domu miałam kilka niespożytkowanych arkuszy papieru ryżowego. Postanowiłam połączyć jedno i drug

  • Sum

    Ostatnio udało się nam spróbować suma-znajomy nam sprezentował. Świeżutki,dopiero co złowiony. Wyszedł świetny-mogę powiedzieć ,że pierwszy raz jadłam tak pyszn

  • Krokiety rybne

    ok.13-15 sztuk naleśników; ok.4 łyżeczki natki pietruszki, 0.5 kg. pieczarek, 3 średnie cebule, pieprz,sól; 7 kostek rybnych(filetów), Ciasto na naleśniki dopra

script type="text/javascript" src="/resource/blox.archiwum.js"> .off, .on { display: block; padding-right: 4px; cursor: pointer; } .off { background: url('/resource/2off.png') center right no-repeat; } .on { background: url('/resource/2on.png') center right no-repeat; } Durszlak.pl