Blog > Komentarze do wpisu

Miodowe Żeberka

Przygotowane trochę mniej tradycyjnie i wzbogacone miodem-
co zapewnia słodki karmelowy posmak upieczonego mięsa,
a jednocześnie piękny kolor.


żeberka,
olej-ok.1/3 szkl.,
suszona bazylia i lubczyk,
sól i pieprz,
1-2 łyż. miodu,
czosnek,
ocet winny-ok.3 łyżeczki,
2 łyżeczki keczupu,
2 łyżeczki musztardy,
1 łyżeczka majonezu, opcjonalnie:.suszone,starte na proszek-grzybki-do posypania.
Żeberka solimy,pieprzymy i posypujemy ziołami.
Mieszamy olej,musztardę,ocet winny,
majonez,keczup,starty drobniutko czosnek i miód.
Marynatą smarujemy żeberka,zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na ok.3 godzinki.
Możemy je albo upiec w folii-pod koniec pieczenia odwijając folię;
albo usmażyć na oleju,podlewając odrobinką wody.

Życzę ,,smacznego''!

czwartek, 10 września 2009, agnieshia

Polecane wpisy

  • Żołądki drobiowe a'la flaczki

    Polecam osobom,które tak jak ja nie lubią prawdziwych flaczków;/ Te fałszywe są naprawdę pycha,a i podejrzewam , że jak gościom nie powiecie z czego ta zupa ,to

  • Drobiowe serduszka smażone na maśle.

    ...czyli pochwała prostoty! Wiem,że wiele osób mimo tej pochwały,nie da się przekonać do jedzenia podrobów-ale osobom otwartym na nowe smaki polecam! A tak z in

  • Kurczak Koronacyjny

    Zawsze mamy kłopot co zrobić z mięsem z rosołu. Ten przepis to nie tylko sposób na pyszne ,ale i na bardzo wykwintne danie. Troszkę dopasowałam oryginalny przep

script type="text/javascript" src="/resource/blox.archiwum.js"> .off, .on { display: block; padding-right: 4px; cursor: pointer; } .off { background: url('/resource/2off.png') center right no-repeat; } .on { background: url('/resource/2on.png') center right no-repeat; } Durszlak.pl